
Ne každé perlivé víno je šampaňské. Na našem trhu se mu nejvíce blíží ruský sekt. Pravé šampaňské se zrodilo ve Francii, v kraji Champagne. A mimo vynikající chuti má i schopnost silně povzbudit milostnou touhu.
Každý by měl vědět, že většina běžně prodávaných vín má velice daleko ke zdravým přírodním produktům. Dnešní vinná réva bývá ošetřena chemickými látkami. Biologické víno ze Champagne však patří k těm, které si ještě zachovaly řadu přírodních vlastností. Šampaúské je oživující nápoj.
Odbočme teď na chvíli ke zdánlivému protipólu ctitelů vína. Francouzský básník a propagátor zdravé výživy Alain Saury píše: ",Šampaňské se zdá být bioelektricky nápojem bohů. Je lepší než vitamíny či mateří kašička. "
Saury nepřehání, např. britská královna matka pije jednu láhev šampaňského denně a je na svůj věk velice zdravá.
Šampaňské je bez přehánění zároveň nápojem mládí, mužnosti, duchovní harmonie, hormonální a organické rovnováhy, klidného stáří a dokonalého zdraví. Není bez důvodu, že tento nápoj života bývá podáván umírajícím.
Šampaňské je zcela mimořádně chutné a je prakticky nemožné se k němu nevrátit. Cítíme z něj zemi, hrozen i slunce. Jeho oživující a afrodisiakální účinky jsou nesporné. Šampaňské je stejně dobré i při druhém loku, stejně jiskrné i vlažné. Jako každý alkohol konzumovaný v malé míře přináší tělu prospěch a je silně povzbuzující. Ve velkém množství má účinky právě opačné. Šampaňské nejlépe povzbudí milostnou touhu partnerů, je-li servírováno jazyky z úst do úst.
Zdroj: Afrodisiaka - MUDr. Jiří Posejpal a Daniel Podhradský
Komentáře (20)
- odpovědět
Kvě 02, 2001- odpovědět
Bře 05, 2001- odpovědět
Bře 05, 2001- odpovědět
Črv 02, 2001- odpovědět
Črv 02, 2001- odpovědět
Črv 01, 2002- odpovědět
Feb 25, 2006- odpovědět
Bře 02, 2006- odpovědět
Dub 11, 2006- odpovědět
Dub 13, 2006- odpovědět
Dub 21, 2006- odpovědět
Čer 21, 2007- odpovědět
Lis 17, 2007- odpovědět
Pro 08, 2007- odpovědět
Říj 26, 2008- odpovědět
Říj 26, 2008- odpovědět
Říj 26, 2008- odpovědět
Led 16, 2010- odpovědět
Črv 13, 2011- odpovědět
Črv 13, 2011Přidat komentář