Reklama

Nevolnost po nadměrné konzumaci ryb

Speciální účinky ryb lze udržet v rozumných mezích tím, že společne s nimi budeme konzumovat i vhodné doplňující potraviny.

Když hovoříme o rybách, musíme rozlišovat jejich různé druhy:

Pobřežní ryby jako treska nebo platýs mají spíše kvalitu Dřeva a podle kontro ni cyklu budou nejlépe zkombinovány s kvalitou Kovu. Zde se hodí křen se svou pronikavou ostrostí; křen se hodí i k lososu.                                             

Velké a aktivní oceánské ryby jako tuňák nebo žralok mají spíše kvalitu Ohně. Měly by být proto kontrolovány energiemi Vody. Protože řasy mají specifickou kvalitu Vody, používají se tyto ryby s velkou oblibou k přípravě suši. Také hořčice má detoxikační kvality.

Říční ryby jako pstruh nebo okoun mají jemnou chuť a rychle zakládají na tuk. Jsou přiřazeny k proměnlivé fázi Země. Tady se tradičně doporučuje jejich konzumace s bylinami, jež jsou přiřazeny ke Dřevu, jako je petržel nebo kopr.

Reklama

Ryby, jež se pohybují velmi rychle a jež jsou štíhlé a pevného masa, jako například úhoři, mají charakter Kovu a jsou zkroceny proměnlivou fází Dře­va. Citrónová šťáva nebo ocet proto zmírňují jejich energetický účinek.

Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Reklama

Komentáře

Reklama